Nameservers Wijzigen

Een Nameserver vertaalt domeinnamen naar IP-adressen. Als een persoon jouw ‘domeinnaam’ in zijn browser invult, dan zal zijn computer naar de Nameserver van jouw domein vragen om te achterhalen naar welk IP-adres hij moet surfen om de juiste website te kunnen tonen.

Het wijzigen van Nameservers kun je zelf snel en eenvoudig via ‘Mijn SQR’ regelen:

• Log in op ‘Mijn SQR’.
  • Klik op ‘Domeinen’ -> ‘Mijn domeinen’.
  • Klik vervolgens op de desbetreffende domeinaam.
  • Aan de rechterkant onder het kopje ‘Beheren’ klik je op ‘Wijzig Nameservers’:
    wijzig nameservers
  • Hier kun je kiezen voor standaard Nameservers (de Nameservers van SQR.NL) of custom Nameservers (jouw eigen Nameserver):
    custom nameservers

Let op: het wijzigen van Nameservers kan tot wel 48 uur duren, voordat deze daadwerkelijk geïndexeerd zijn.

SQR.NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de SQR nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven