Hoe kan ik de nameservers wijzigen?

Een nameserver, ook wel DNS-server genoemd, is een cruciaal onderdeel van het Domain Name System (DNS). DNS is een systeem dat wordt gebruikt om mensvriendelijke domeinnamen, zoals www.janjansen.nl, te vertalen naar het numerieke IP-adres van de server waarop de website of service wordt gehost. Dit maakt het mogelijk dat computers over het internet met elkaar communiceren door middel van begrijpelijke domeinnamen in plaats van moeilijk te onthouden IP-adressen.

Nameservers zijn de hoekstenen van het DNS-systeem en zorgen ervoor dat internetgebruikers gemakkelijk toegang hebben tot websites en services zonder de IP-adressen handmatig te hoeven invoeren.

Zo wijzig je de Nameservers van je domeinnaam

Let op: Je kunt pas de nameservers van je domeinnaam wijzigen nadat DNSSEC uitgeschakeld is.

Voog onderstaande stappen om de Nameservers van je domeinnaam te wijzigen

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik op Domeinnamen
  3. Vink de domeinnaam of domeinnamen aan waarvoor je de nameservers wil wijzigen
  4. Klik op Beheer nameservers

Nu kan je kiezen om onze standaard nameservers (de nameservers van Hosting.NL) of eigen nameservers in te stellen.

Klik op ‘Wijzig nameservers’ om de wijzigingen op te slaan

Let op: het wijzigen van naamservers kan tot wel 48 uur duren, voordat deze daadwerkelijk geïndexeerd zijn.