NextCloud / OwnCloud met Hosted Zimbra koppelen

Je kunt jouw NextCloud of OwnCloud omgeving koppelen aan je Hosted Zimbra omgeving om jouw bestanden te delen met een link of als bijlage in een e-mail of bijlages uit een e-mail direct op te slaan in jouw NextCloud of OwnCloud omgeving.

Om de koppeling tot stand te brengen moet je een zogenaamde OAuth 2.0 account aanmaken en die gegevens aan ons doorgeven. Wij gebruiken die gegevens vervolgens om een koppeling vanaf Hosted Zimbra met jouw NextCloud of OwnCloud omgeving tot stand te brengen.

de stappen voor NextCloud

Voeg Zimbra toe als OAuth2 client

1. ga naar je NextCloud omgeving en vervolgens naar Settings → Administration → Security
    Voeg onder ‘OAuth 2.0 clients’ de Zimbra server toe:
    Naam: Mijn Zimbra Server
    Redirect-URI: https://zimbra-login.net/service/extension/oauth2/authenticate/nextcloud

Geef de toegangsgegevens aan Hosting.NL’s klantenservice door

1. geef de gegevens onder ‘Client identificator’ en ‘Client Secret’ aan ons door alsmede de volledige URL naar je NextCloud omgeving.

Nadat je van ons de bevestiging hebt gehad dat de koppeling gemaakt is, kunnen de mailboxen binnen je Hosted Zimbra omgeving een koppeling maken met de Nextcloud of OwnCloud omgeving. Scroll nu naar ‘Zimbra koppelen aan je NextCloud of OwnCloud’

de stappen voor OwnCloud

Installeer de OAuth2 app

1. ga naar je OwnCloud omgeving
  2. open de Market pagina en vind de ‘OAuth2’ app
  3. klik ‘Installeren’ (of bijwerken)

Sta OAuth2 in de configuratie toe

1. voeg in het bestand config/config.php boven de onderste regel het volgende toe:
   'token_auth_enforced' => true,

Schakel de OAuth2 app in indien deze nog uitgeschakeld is

1. ga naar Instellingen -> Apps -> toon uitgeschakelde apps
  2. vind ‘OAuth2’ en klik op ‘Inschakelen’

Voeg Zimbra toe als OAuth2 client

1. ga naar Instellingen -> Gebruiker authenticatie
    Naam: Mijn Zimbra Server
    Doorverwijzigings-URI: https://zimbra-login.net/service/extension/oauth2/authenticate/nextcloud
    Toestaan sub-domeinen: uitgevinkt laten
    Trusted client: aanvinken
  2. klik op ’toevoegen’ om de wijzigingen op te slaan

Geef de toegangsgegevens aan Hosting.NL’s klantenservice door

1. geef de gegevens onder ‘Client identificator’ en ‘Client Secret’ aan ons door alsmede de volledige URL naar de OwnCloud omgeving.

Nadat je van ons de bevestiging hebt gehad dat de koppeling gemaakt is, kunnen de mailboxen binnen je Hosted Zimbra omgeving een koppeling maken met de Nextcloud of OwnCloud omgeving.

Zimbra koppelen aan je NextCloud of OwnCloud

1. ga naar https://zimbra-login.net en klik op de cloud / wolk knop

2. klik nu op ‘Activate’

3. de koppeling is nu tot stand gebracht. Om de koppeling te testen kan je proberen om in een nieuw e-mail bericht een bijlage toe te voegen vanuit je NextCloud of OwnCloud omgeving.