Nieuwe Hosted Exchange mailomgeving bestellen

Via Mijn SQR kun je zelf snel en eenvoudig een Hosted Exchange bestellen en beheren. Voor een nieuwe Hosted Exchange omgeving heb je een eigen domeinnaam nodig. Je kunt direct een nieuwe domeinnaam bestellen, er wordt gelijk gecontroleerd of de domeinnaam nog beschikbaar is of je kunt de omgeving op een bestaande domeinnaam bestellen. Lees hieronder onze uitgebreide handleiding.

Hosted Exchange omgeving bestellen

1. Zorg dat je bent ingelogd op Mijn SQR
  2. Ga naar Hosted Exchange in de footer van onze website
  3. Klik op ‘Hosted Exchange Bestellen
  4. Kies de gewenste domeinnaam via de volgende drie opties en klik vervolgens op de ‘groene knop’ (afhankelijk van de je keuze hieronder):
    – Ik wil een nieuwe domeinnaam registreren: ‘Controleer
    – Ik wil mijn domeinnaam verhuizen: ‘Verhuis’
    – Ik wil gebruik maken van een bestaande domeinnaam: ‘Gebruik’
  5. Er verschijnt een overzicht met ons aanbod. In het vak vóór de mailbox kun je de gewenste aantallen aangeven:
    Hosted exchange mailboxen invullen
  6. Als je tevreden bent met je keuze klik je op ‘Doorgaan
  7. Controleer de bestelling en klik vervolgens op ‘Ik ga bestellen
  8. Selecteer de juiste betaalmethode en klik op ‘Afrekenen‘ om de bestelling in te dienen

Gefeliciteerd, je hebt zojuist jouw Hosted Exchange bestelling geplaatst. De mailomgeving wordt technisch in orde gemaakt en zal daarna via Mijn SQR te beheren zijn. Het uitrollen van deze omgeving kan even duren, omdat er verschillende technische koppelingen met de server gemaakt moeten worden. De status kun je bijhouden via het controle paneel.

controle paneel he

Hosted Exchange omgeving beheren

1. Ga in het ‘Dashboard‘ naar ‘Diensten
  2. Klik op de nieuwe Hosted Exchange werkgroep
  3. Klik op ‘Naar Controle Paneel
    Er wordt een nieuw tabblad geopend waar je jouw Exchange omgeving(en) kunt beheren
  4. Ga naar ‘Service Beheerder‘ -> ‘Exchange Hosting‘ -> ‘Accounts
  5. Klik op ‘Beheer‘ achter de juiste Hosted Exchange Werkgroep
  6. Hier kun je verder aan de slag met jouw nieuwe Hosted Exchange omgeving