Nieuwe Zimbra mailbox aanmaken

50Via Mijn SQR kun je jouw Hosted Zimbra omgeving makkelijk beheren. Zo kun je zelf een nieuwe mailbox toevoegen en hiervoor automatisch een veilig wachtwoord genereren. Daarnaast kun je tijdens het toevoegen van een nieuwe mailbox direct verschillende opties toevoegen, zoals het aanmaken van aliassen en het direct toevoegen aan een distributielijst.

Nieuwe mailbox aanmaken

1. Log in op Mijn SQR.
  2. Ga in het ‘Dashboard‘ naar ‘Diensten‘.
  3. Klik op de Hosted Zimbra omgeving waar je jouw nieuwe mailbox op wilt configureren.
  4. Klik op ‘Mailboxen‘:
  5. Klik op ‘Voeg mailbox toe‘:
  6. Vul de volgende velden in:
    – ‘Voornaam
    – ‘Achternaam
    – ‘Gebruikersnaam‘: alleen het deel vóór het @ teken
    – ‘Status‘: staat standaard op Actief
    – ‘Quota‘: hier selecteer je de juiste mailbox. Keuze uit Pro 5000 MB, 10000 MB, 20000 MB of 50000 MB.
    – ‘Wachtwoord‘: vul hier een sterk wachtwoord in. Wij adviseren een wachtwoord generator als bijvoorbeeld Passtransfer
    – ‘Wachtwoord (nogmaals)*‘: nogmaals het hierboven ingevulde wachtwoord
  7. Klik op ‘Opslaan‘.

De nieuwe mailbox is nu aangemaakt.