Openen van gedeelde mappen

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om jouw e-mailclient(s) zo te configureren dat je gebruik kunt maken van gedeelde mappen.

Apple Mail

Voor de Agenda:

1. Open ‘Agenda (iCal)’.
  2. Kies voor ‘Agenda’ -> ‘Voorkeuren’.
  3. Klik op ‘Accounts’ -> ‘Delegeren‘.
  4. Klik nu op ‘Wijzig‘ en klik vervolgens op het plusteken +:
    Plus teken
  5. Voer de naam in van de persoon die je toegang wilt geven en kies zijn of haar naam in de lijst die verschijnt.
    – Als het een CalDAV-account betreft, schakel je het aankruisvak ‘Sta schrijven toe‘ in om de andere persoon je agenda’s te laten bewerken.
    – Bij een Exchange-account geef je in de kolom ‘Agenda’s‘ aan welk soort toegang je de persoon wilt geven.

Voor de e-mail mappen:

Het is niet mogelijk om gedeelde e-mail mappen in ‘Mail‘ te openen.

Hiervoor dien je Outlook te gebruiken.

Outlook 2010

1. Open ‘Outlook 2010’.
  2. Kies voor ‘Bestand’ -> ‘Openen’.
  3. Klik op ‘Map van andere Gebruiker’.

Outlook 2011

1. Open ‘Outlook for Mac 2011’.
  2. Ga in het menu ‘Outlook’ naar ‘Voorkeuren’.
  3. Klik op ‘Accounts’.
  4. Klik op ‘Geavanceerd’.
  5. Klik op ‘Gemachtigden’.
  6. Klik onder het vak ‘Personen waarvoor ik gemachtigde ben’ op het ‘plus’ teken.
  7. Zoek de gebruiker op die de agenda heeft gedeeld en selecteer deze.
  8. Klik op ‘OK’.
  9. Sluit het ‘Accounts’ venster.
  10. De agenda’s zullen vervolgens tevoorschijn komen bij ‘Agenda’.

Outlook 2013

1. Open ‘Outlook 2013’.
  2. Kies voor ‘Bestand’ -> ‘Openen.
  3. Klik op ‘Map van andere Gebruiker’.

Outlook Web Access

In ‘OWA’ is het alleen mogelijk om een gedeelde agenda te openen.

1. Log-in op ‘OWA’:
  2. Let op: vóór de migratie naar Exchange 2016 is dit: ‘https://owa.exchange-login.net/owa/
    Let op: na de migratie naar Exchange 2016 is dit: ‘https://outlook.exchange-login.net/owa/‘.
  3. Klik op ‘Agenda’.
  4. Klik op ‘Delen’ -> ‘Agenda toevoegen’.