Een redirect instellen voor een subdomein

Het is binnen Mijn SQR gemakkelijk om een redirect in te stellen voor je hoofddomein, het instellen van een (301) redirect voor een subdomein vereist helaas wat meer werk. Volg onderstaande stappen om een subdomein zoals ‘http://winkel.janjansen.nl’ door te sturen naar een andere website. In dit voorbeeld is er een Webhosting M pakket actief voor ‘janjansen.nl’ en gaan we een redirect instellen voor ‘winkel.janjansen.nl’.

1. Log in op Mijn SQR.
  2. Navigeer naar Diensten.
  3. Selecteer het juiste Webhosting pakket.
  4. Noteer het IP adres bovenaan de pagina.
  5. Scroll naar ‘Sub-domeinen’.
  6. Maak nu het gewenste subdomein aan.
  7. Klik nu op ‘Bestandsbeheer’.
  8. Klik op ‘public_html’.
  9. Klik op de naam van het subdomein (in ons geval ‘sinterklaasfeest’).

Maak nu op je computer een bestand genaamd ‘.htaccess’ (zonder quotes) of ‘htaccess’ indien je geen bestand kunt maken dat begint met een punt. Open dit bestand met een tekst editor zoals notepad en plak onderstaande in dit bestand. Natuurlijk vervang je ‘anderewebsite.com’ door de website waar je naartoe wilt redirecten.

Redirect / http://anderewebsite.com/

Als laatste stap moeten we een A record toevoegen in de DNS van ‘janjansen.nl’ die verwijst naar het IP adres dat je in stap 4 genoteerd hebt. Hoe jij de DNS van jouw domeinnaam aanpast lees je hier.