SPF foutmelding bij doorgestuurde e-mail

Laat jij je e-mail automatisch doorsturen? Bijvoorbeeld vanaf jouwadres@zonnet.nl naar jouwadres@jouwdomein.nl? Dan kan het voorkomen dat mensen die jou proberen te bereiken een foutmelding te zien krijgen die lijkt op de volgende foutmelding:

henk@jouwdomein.nl
host HOSTNAAM [1.2.3.4]
SMTP error from remote mail server after end of data:
550 82.215.18.9 is not allowed to send mail from jouwdomein.nl.
Please see the SPF record, with scope mfrom, identity henk@jouwdomein.nl,
and ip 82.215.18.9

Wat is er aan de hand

De foutmelding ontstaat doordat het domein jouwdomein.nl beveiligd is met een zogenaamde SPF controle. Helaas werkt het automatisch doorsturen van e-mail niet goed samen met deze SPF beveiliging waardoor e-mail niet doorgestuurd wordt en mensen die jou proberen te bereiken een foutmelding te zien krijgen.

Hoe los ik dit op

Om het automatisch doorsturen van e-mail toch goed te laten werken dient de SPF beveiliging uitgeschakeld te worden. Let op: door het uitschakelen van deze beveiliging zul je meer spam ontvangen.

• Log in in Mijn Hosting
  • Klik op Diensten
  • Klik op het juiste abonnement
  • Klik op de knop Login op het Plesk controle paneel
  • Klik op SpamExperts Email Security
  • Klik op Manage in SpamFilter Panel
  • Klik op Filter settings
  • Vink SPF Sender Policy Framework uit