SQR Drive koppelen aan een Synology NAS

Je kunt je SQR Drive gemakkelijk koppelen aan je Synology NAS server. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Om je Synology NAS te synchroniseren met SQR Drive gebruik je Cloud Sync van Synology. Meld je je via je browser aan bij DSM, het besturingssysteem van Synology.

1. Open de Cloud Sync-gebruikersinterface
  2. Selecteer ‘WebDAV’ als service waarmee je bestanden wilt synchroniseren en klik op ‘Volgende’.
  3. Voer de volgende gegevens in en klik daarna op ‘Volgende’:
    • Serveradres: https://subdomein.domein.com/remote.php/webdav
      • Tip: Je kunt hier ook een folder achter plakken zodat je bijvoorbeeld de map ‘Documenten’ synchroniseert.
    • Account: Je SQR Drive gebruikersnaam
    • Wachtwoord: Je SQR Drive wachtwoord
  4. We vervolgen ons pad en gaan naar de instellingen:
    • Taaknaam: deze naam wordt weergegeven in de verbindingslijst.
    • Lokaal pad: selecteer een lokale map. Alle folders en bestanden in deze map worden gesynchroniseerd naar de SQR Drive map die in stap 3 is opgegeven.
    • Extern pad: selecteer een externe map. Alle folders en bestanden in deze map worden gesynchroniseerd naar de lokale map.
    • Synchronisatie richting: Selecteer hoe de synchronisatie uitgevoerd moet worden: ‘Bidirectioneel’, ‘Alleen externe wijzigingen downloaden’ of ‘Alleen lokale wijzigingen uploaden’.
    • Schakel het selectievakje naast ‘Gegevenscodering’ in om codering aan de kant van je Synology NAS in te schakelen.
    • Schakel indien nodig het selectievakje naast ‘Geen bestanden in de doelmap verwijderen wanneer ze al zijn verwijderd in de bronmap’ in.
    • Schema-instellingen: stel hier het schema voor het synchroniseren van bestanden in.
  5.  Klik op ‘Geavanceerde instellingen’ om nog meer instellingen te kunnen wijzigen. We zullen deze instellingen hier niet bespreken.
  6. Klik nu op ‘Toepassen’ om de instellingen op te slaan.

De verbinding tussen je SQR Drive omgeving en je Synology NAS is nu tot stand gebracht en kan worden gebruikt. Kom je er niet direct uit? Neem dan een kijkje op deze pagina van Synology of neem contact met ons op.