Een SSL certificaat bestellen doe je zo

Volg de stappen in deze handleiding om een SSL-certificaat te bestellen via Mijn Hosting.

1. Log in op Mijn Hosting
  2. Klik onder het kopje ‘Acties’ op Bestellen
  3. Klik onder het kopje ‘Categorieën’ op SSL Certificaten
  4. Kies hierna het type SSL certificaat dat je wilt bestellen:
    • Single domein: dit SSL certificaat is geschikt voor een enkele (sub)domeinnaam.
      Bijvoorbeeld: janjansen.nl of winkel.janjansen.nl (www zit er altijd bij)
    • Multi domein: dit SSL certificaat is in te zetten indien je meerdere websites met een enkel certificaat op een enkel IP-adres wilt beveiligen.
      Bijvoorbeeld: winkel.janjansen.nl en winkel.vansinkel.nl
    • Wildcard domein: hiermee beveilig je alle subdomeinen van één domeinnaam.
      Bijvoorbeeld: winkel.janjansen.nl, server01.janjansen.nl en mijn.janjansen.nl
      Lees hier de verschillen tussen domein, organisatie en uitgebreide validatie
  5. Vul in het volgende scherm de volgende zaken in:
    • Domeinnaam: de volledig domeinnaam waarvoor je het certificaat wilt bestellen
    • Selecteer validatie methode: Wij raden aan om te kiezen voor ‘Ik bevestig de aanvraag per e-mail’
      Wil je meer weten over deze of andere validatie methodes? Lees dan dit artikel.
    • Selecteer e-mailadres voor validatie: Selecteer een e-mail adres waar je toegang toe hebt
    • Certificate Signing Request: Hosting.NL regelt voor mij alles
      • Heb je een eigen CSR? Kies dan voor ‘Ik regel het graag zelf’
  6. Klik nu op ‘Doorgaan’, controleer je bestelling en vervolgens op ‘Ik ga bestellen’
  7. Kies de gewenste betaalmethode (iDeal’, ‘op rekening’ of ‘Automatische Incasso’):
  8. Tot slot klik je op ‘Afrekenen’ en zal je bestelling afgerond worden:

Na het afronden van de bestelling wordt er een validatie e-mail verstuurd naar het tijdens de bestelling opgegeven e-mailadres. Na de afgeronde validatie automatisch geïnstalleerd worden (*) of ter download beschikbaar zijn in het Mijn Hosting Dashboard.
Indien je er voor gekozen hebt een eigen CSR te gebruiken kun je nu het certificaat downloaden en eenmalig de private key.

* Een certificaat wordt uitsluitend automatisch geïnstalleerd, indien je één van de volgende Hosting hostingpakketen afneemt. Maak je gebruik van een ander hosting pakket van Hosting.NL, neem dan contact met ons op. Wij installeren het certificaat dan handmatig voor je.