Tweetrapsauthenticatie inschakelen in Mijn SQR

Wat is tweetrapsauthenticatie?

Bij tweetrapsauthenticatie, ook wel tweestapsauthenticatie of Two Factor Authentication genoemd, wordt jou 2 keer gevraagd om te bewijzen dat jij ‘jij’ bent. Wanneer je ergens inlogt, vul je doorgaans eerst je wachtwoord in. Nadat je het juiste wachtwoord hebt opgegeven, genereer je een specifieke code die via een authenticatie applicatie op je telefoon gegenereerd wordt. Deze code vul je in op het inlogscherm, en pas dán kun je bij je account.

Werk je met meerdere collega’s samen op 1 Mijn SQR account? Maak dan voor iedere collega een eigen Mijn SQR account aan.

Tweetrapsauthenticatie inschakelen in Mijn SQR doe je zo:

1. Log in op Mijn SQR.
  2. Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op Veiligheidsinstellingen.
  3. Klik nu op ‘Klik hier om tweetrapsauthenticatie in te schakelen’.
  4. Klik op ‘Aan de slag’.
  5. Open nu je verificatie applicatie en voeg een nieuw token toe.
  6. Scan daarna met de applicatie de barcode. Als alternatief kun je de veiligheidsleutel invoeren.
  7. Klik nu op ‘Bevestigen’.
  8. Belangrijk: Sla de reserve sleutel die nu getoond wordt goed op! Indien je ooit de toegang tot je authenticatie applicatie verliest, kun je deze code gebruiken om toegang tot Mijn SQR te herstellen.

Tweetrapsauthenticatie is nu succesvol ingesteld!