Veel gestelde vragen over het gebruik van SSH

Op deze pagina houden we een lijst(je) bij van veel gestelde vragen met betrekking tot SSH toegang op onze Plesk omgevingen.

Let op: Alleen het grootste Webhosting pakket en alle Reseller Hosting pakketten hebben de beschikking over SSH toegang. Heb jij een ander pakket en heb je toegang tot SSH nodig? Upgrade dan je abonnement (lees hier hoe).

Wat is het pad naar PHP?

Dit is het pad naar PHP:

/opt/plesk/php/8.0/bin/php -v

Hoe kan PHP aangeroepen worden?

PHP kan op de volgende manier aangeroepen worden:

bash-4.2$ php -v
PHP 8.0.3 (cli) (built: Mar 5 2021 15:19:12) ( NTS )
Copyright (c) The PHP Group
Zend Engine v4.0.3, Copyright (c) Zend Technologies
with Zend OPcache v8.0.3, Copyright (c), by Zend Technologies