Verbinding maken met FTP

Om een website te kunnen uploaden naar jouw webhosting pakket moet je een FTP verbinding opzetten. Hiervoor heb je FTP inlog gegevens nodig en een FTP programma. Als FTP programma raden wij het gratis programma FileZilla aan.

1. Open het programma FileZilla
  2. Klik op Bestand -> Sitebeheer en daarna op ‘Nieuwe site’
  3. Vul bij ‘Host’ het server adres van je website in.
    Weet je niet wat het server adres voor je website is? Lees dan dit artikel.
  4. Kies bij ‘Versleuteling’ voor ‘Gebruik expliciete FTP via TLS indien beschikbaar’
  5. Vul bij ‘Gebruiker’ de FTP gebruikersnaam in.
    Heb je nog geen FTP gebruikersnaam en wachtwoord? Lees dan eerst dit artikel om die aan te maken.
  6. Klik nu op ‘Verbinden’