Vijf plugins om je WordPress beveiliging op orde te brengen

Het is belangrijk om de beveiliging van je WordPress website op orde te hebben. Installeer en configureer onderstaande vijf plugins om jouw website beveiliging in orde te maken.

1. All In One WP Security & Firewall

Deze plugin is de basis van je WordPress beveiliging. In dit artikel nemen we je mee in de installatie en configuratie van de plugin.

2. Twee factor authenticatie

Twee factor authenticatie is een must. Installeer deze simpele plugin om twee factor authenticatie mogelijk te maken.

3. Really Simple SSL

De ‘Really Simple SSL’ plugin is de makkelijkste manier om je gehele website verplicht via een beveiligde ‘https’ verbinding bereikbaar te maken.

Stap 1: Installeer een SSL certificaat
Stap 2: Activeer de plugin
Stap 3: Activeer en verplicht SSL

Het is raadzaam om na het verplichten van SSL de werking van je website te controleren. Krijg je (mixed content) foutmeldingen? Dit komt vaak doordat bepaalde afbeeldingen of bestanden via een onbeveiligde verbinding ingeladen worden. Controleer de pagina met behulp van Why No Padlock en / of de SSL Mixed Content plugin om dit op te lossen.

4. UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Het is belangrijk om automatisch backups van je website te maken zodat je bij problemen op een eerdere versie van je website terug kunt vallen.
Lees dit artikel hoe je automatisch backups van je WordPress website maakt.

5. Easy Updates Manager

Last but not least: Updates. Zorg dat je WordPress website, de plugins en het thema automatisch van updates voorzien worden.
Schakel over naar dit artikel om automatische updates in te schakelen.