Waar vind ik mijn webmail?

Webmail is een programma waarmee je op iedere computer of mobiele telefoon e-mail kunt lezen en versturen.

• Zie je in Mijn SQR onder jouw webhosting pakket de Mailboxen staan, dan kun je onderstaande stappen volgen.
  • Zie je in Mijn SQR onder jouw webhosting pakket een inlog knop naar Plesk, volg dan deze handleiding.

Je webmail is te benaderen via ‘jouwdomeinnaam.ext/webmail’, of via de servernaam van je hostingpakket. Deze kun je vinden door onderstaande stappen te volgen:

• Login op Mijn SQR
  • Ga naar ‘Diensten’ -> ‘Mijn diensten’
  • Selecteer het juiste pakket
  • Klik onderaan de pagina op SQR.NL webmail’
  • Er wordt een nieuw tabblad geopend met je Webmail

Is jouw domein ‘voorbeeld.nl’, dan kun je de webmail ook benaderen via ‘een-voorbeeld.nl/webmail‘. Je komt op een pagina van Roundcube. Hier kun je inloggen met je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

!Let op! bovenstaande werkt alleen als jouw domeinnaam ook daadwerkelijk middels een A record naar onze server verwijst. Indien je de webhosting bij een andere partij afneemt, maar wel E-mail Basis hosting bij ons afneemt, dan kun je via een A record wel een subdomein bijvoorbeeld ‘webmail.voorbeeld.nl’ laten verwijzen naar onze mailserver en zo ‘webmail.voorbeeld.nl’ activeren.