Wat is een SSL certificaat?

Een SSL (Secure Socket Layer) certificaat is een beveiliging van je website die ervoor zorgt dat vertrouwelijke gegevens zoals wachtwoorden, NAW gegevens, telefoonnummers of creditcardgegevens van bezoekers/gebruikers versleuteld worden bij verzending. Door middel van een versleutelde verbinding beveiligd een SSL certificaat de (persoons)gegevens op een website. Wanneer een website gebruik maakt van een SSL certificaat, staat er voor de URL: HTTPS’ in plaats van HTTP’, welke gebruikt wordt voor onbeveiligde websites. Verder staat er vóór de URL ook een een icoon van een slotje, wanneer je bijvoorbeeld Chrome gebruikt. Websites waar slechts HTTP’ staat voor de URL, zijn dus onveilig en je kunt op zo’n website beter geen persoonlijke gegevens achterlaten, omdat deze gegevens in verkeerde handen kunnen vallen.

Voorbeeld1

Voorbeeld2