Wat is Single Sign-On?

Bij het toevoegen van een gebruiker in Mijn Hosting kun je de gebruiker verschillende rechten geven. Op deze pagina leggen we je uit hoe je een gebruiker toevoegt én welke rechten je moet aanvinken om bepaalde beheerfuncties toe te kennen. We geven ook aan dat Single Sign-On soms aangevinkt moet worden. Maar wat betekend dat eigenlijk? En wat gebeurd er niet als dit uit staat? We leggen je het hieronder uit.

Single Sign-On

Door bij het toekennen van rechten van de gebruiker Single Sign-on aan te vinken, zorg je ervoor dat vertrouwde applicaties en derde partijen gebruikers automatisch authenticeren in Mijn Hosting, zonder dat de gebruiker zich opnieuw hoeft te authenticeren.

Gebruikers worden omgeleid naar een specifieke Mijn Hosting clientgebiedbestemming op basis van een toegangstoken voor eenmalig gebruik dat is verkregen door het systeem.

Dit betekend dat je als (nieuwe) gebruiker bijvoorbeeld de knop ‘Login op het plesk controle panel’ kan worden gebruikt en er automatisch ingelogd wordt in Plesk. De inloggegevens van Plesk zijn hiervoor dus niet ook noodzakelijk.