Met 1 klik applicaties installeren bij SQR

Snel en eenvoudig automatisch applicaties installeren via Mijn SQR.

Er zijn verschillende E-commerce, Content Management, Community building en Photos and Files installaties automatisch te configureren. Dit zal in de toekomst mogelijk worden uitgebreid.

1. Log in op Mijn SQR.
  2. Ga naar Diensten.
  3. Kies het hostingpakket waarop je de installatie wilt voltooien.
  4. Klik op Installeer Applicatie
  5. Ga naar Installeer nieuwe applicatie
  6. Selecteer de juiste applicatie en vul de volgende velden in:
    Domein: selecteer het juiste domein.
    Folder: vul de folder aan met een niet bestaande directory of laat het veld leeg (Bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.nl/nieuw)
    Database naam: vul hier de naam van de database in (hier lees je hoe je die aan kan maken)
    Database gebruikersnaam: vul hier de naam van de database gebruiker in
    Database wachtwoord: vul hier het database wachtwoord  in
    Table prefix: vul hier een prefix eindigend met _ in, bijvoorbeeld wordpress_
    Site naam: vul hier de naam van de website in
    Admins gebruikersnaam: vul hier de inlog naam waarmee je in het systeem wilt inloggen in
    Admins wachtwoord: vul hier een bijbehorend (maar moeilijk te raden) wachtwoord in
    Admin e-mail: vul hier het e-mailadres van de beheerder in
    Auto update: Vink dit aan zodat je altijd de nieuwste versie van de applicatie gebruikt
  7. Klik op Applicatie beheer
  8. Indien je alles goed ingevuld hebt verschijnt onderaan een procesbalk welke de voortgang toont
  9. De applicatie is nu klaar voor gebruik.

Indien je Drupal wilt installeren, dan moet het domein wel naar de server van SQR verwijzen, anders kun je de installatie niet voltooien. Dit is namelijk een vereiste van Drupal.