CakePHP in combinatie met PHPUnit gebruiken

Let op: Je hebt een ‘Webhosting M’ of een ‘Webhosting L’ pakket nodig om aan de slag te gaan.

Wat heb je verder nodig:

• Een SSH programma zoals ‘Terminal’ of ‘Putty’

Om ‘CakePHP’ in combinatie met ‘PHPUnit’ te kunnen gebruiken dienen we allereerst Composer te installeren. Dit kan je doen door onderstaande commando’s via SSH uit te voeren:

php -r "copy('https://getcomposer.org/installer', 'composer-setup.php');"
php -r "if (hash_file('SHA384', 'composer-setup.php') === '544e09ee996cdf60ece3804abc52599c22b1f40f4323403c44d44fdfdd586475ca9813a858088ffbc1f233e9b180f061') { echo 'Installer verified'; } else { echo 'Installer corrupt'; unlink('composer-setup.php'); } echo PHP_EOL;"
php composer-setup.php
php -r "unlink('composer-setup.php');"

Vervolgens gaan we ‘PHPUnit’ installeren:

php composer.phar require --dev phpunit/phpunit:"^5.7|^6.0"

‘PHPUnit’ is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Je kunt ‘PHPUnit’ nu op de volgende manier gebruiken:

vendor/bin/phpunit

Je kunt nu verder gaan met testen met behulp van deze stappen.