Hoe maak ik verbinding met FTP?

Om een website te kunnen uploaden naar jouw webhosting pakket moet je een FTP verbinding opzetten. Hiervoor heb je FTP inlog gegevens nodig en een FTP programma. Als FTP programma raden wij het gratis programma FileZilla aan. Zorg dat je een FTP client geïnstalleerd hebt, voordat je verder gaat naar onderstaande stappen.

1. Open het programma FileZilla
  2. Klik op Bestand en open dan ‘Sitebeheer / Site Manager’
  3. Vul bij ‘Host’ het server adres van je website in
    Weet je niet wat het server adres voor je website is? Lees dan dit artikel
  4. Kies bij ‘Versleuteling / Encryption’ voor ‘Vereist expliciet FTP over TLS / Require explicit FTP over TLS’
  5. Vul bij ‘Gebruiker / Username’ de FTP gebruikersnaam in en in het ‘Wachtwoord / Password’ veld het FTP wachtwoord
  6. Klik nu op ‘Verbinden / Connect’

Wil je de FTP gegevens wijzigen? Lees dan dit artikel voor Plesk.