Hoe verhuis ik mijn WordPress website?

Je hebt besloten om van jouw huidige provider over te stappen naar SQR. Daar zijn wij bij SQR natuurlijk heel blij mee en we willen jou graag helpen om deze overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Maak een backup van jouw WordPress website

Je begint altijd met het maken van een backup van jouw bestaande website. WordPress heeft verschillende Plugins die dit voor jou heel makkelijk maken. Zo kun je bijvoorbeeld WPBackup of Duplicator gebruiken of Updrafts.

Je hebt nu een backup van jouw volledige website en kunt verder naar de volgende stap. Bewaar deze ergens op jouw computer in een apart mapje. Dit is voor de zekerheid.

2. Zorg ervoor dat jouw nieuwe hosting omgeving gereed is

Zonder deze omgeving kun je niets overzetten, wat heel logisch is natuurlijk. Na het bestellen van jouw gewenste hosting pakket heb je alle benodigde gegevens in een aparte mail van ons ontvangen, met onderwerp “Je nieuwe hostingpakket voor [domein] is aangemaakt”. Wij noemen deze mail de oplevermail. Let op: je hoeft bij deze stap nog geen domeinverhuizing in te geven, dat kan later als jouw website is overgezet.

Daarnaast moet je eerst de database voor jouw WordPress website aanmaken. Deze gegevens heb je bij de volgende stap nodig. Bekijk hiervoor de handleiding: Hoe maak ik een database aan?

Bekijk nu de video:

3. WordPress website verhuizen

Via de plugin Duplicator kun je snel en eenvoudig jouw WordPress website zonder al te veel tijd en energie verhuizen. Je kunt dit natuurlijk ook handmatig doen.

1. Login in jouw huidige WP website.
  2. Installeer de Duplicator Plugin.
    Zodra deze geactiveerd is, kun je verder met onderstaande stappen.
  3. Ga naar plugin en klik op Create new.
    Een package bestaat uit een Archive en een Installer:
    De Archive bestaat uit de bestanden van de website en de database.
    De installer is bedoeld om de website te herinstalleren.
  4. Klik op Next.
    Er wordt een scan gemaakt en indien deze goed gegaan is verschijnen er groene knoppen met de tekst Good er in.
  5. Klik op Build om de package verder op te bouwen.
  6. Als de package is voltooid verschijnt de tekst Package completed.
  7. Klik op de knop Installer én Archive, om de bestanden op jouw computer op te slaan.
  8. Upload daarna beide bestanden naar je nieuwe hosting omgeving en ga naar jouwnieuwe-url/installer.php.
    Bijvoorbeeld: test.janjansen.nl/installer.php.
  9. Voer de volgende 4 stappen uit:
    – Stap 1: Klik op Next om het Archive bestand uit te pakken.
    – Stap 2: Creëer de database, door de gegevens in te vullen van jouw nieuwe website.
    Test de nieuwe database voor de zekerheid en klik dan op Next om de database daadwerkelijk te installeren.
    – Stap 3: Zodra de database geïnstalleerd is moet je de database updaten, inclusief alle files. Klik op Next om dit te doen.
  10. Jouw website is nu volledig verhuist naar de nieuwe omgeving en klaar om te gebruiken.
  11. Log in op jouw Admin door jouw normale gegevens te gebruiken.
  12. Voordat je de Plugin verwijderd is het verstandig om eerst te controleren of jouw website op de nieuwe omgeving volledig werkt.
  13. Als de website in orde is kun je de installatie verwijderen via ‘Remove installation’.

Jouw website is volledig verhuist van de ene hosting omgeving naar de nieuwe hosting omgeving.

Wil je ook jouw e-mail verhuizen naar SQR?

Bekijk dan de volgende handleidingen.

1. Hoe maak ik een e-mailaccount aan?
  2. Mailbox exporteren van huidige provider
  3. Mailbox importeren naar jouw SQR e-mail omgeving