Website importeren naar webhosting

Plesk heeft meerdere gave features die ons het leven makkelijker maken. Zo ook de Website import tool. Dit is een applicatie waarmee je heel gemakkelijk jouw website die bij een andere provider of op een andere server gehost wordt, kunt importeren naar jouw hosting bij SQR.NL.

Met deze functie kun je ook snel en eenvoudig jouw WordPress, Joomla!, Drupal, PrestaShop of Magento website verhuizen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is FTP/SSH toegang en/of eventueel toegang tot de database.

In onderstaand stappenplan leggen wij je uit hoe je de website importeert.

Website importeren

Let op voor het importeren van jouw website heb je wél de FTP gegevens of SSH toegang van de huidige provider nodig.

Zorg dat je bent ingelogd in Mijn SQR

1. Klik op ‘Diensten’
  2. Klik op het juiste abonnement
  3. Klik op de knop ‘Login op het Plesk controle paneel’
  4. Klik op ‘Websites & domeinen’
  5. Klik onder DEV Tools op ‘Website importeren’*
    *de domeinnaam moet eerst toegevoegd worden
  6. Vul bij ‘Naam van brondomein’ de domeinnaam van de website in
  7. Hosting toegang:
    ‘Gebruikersnaam’: FTP/SSH gebruikersnaam
    ‘Wachtwoord’
    : FTP/SSH wachtwoord
  8. Klik op ‘OK’
  9. De import tool verzamelt nu alle data, dat kan even duren
    Indien er al een website op de huidige domeinnaam én server aanwezig is, wordt deze overschreven. Wil je de oude site bewaren, maak hier dan een backup van
  10. Er verschijnen nu 2 opties die je kunt overzetten
    1.1 Selecteer de mappen om vanaf de bronsite te kopiëren.
    1.2 Selecteer de databases om vanaf de bronsite te kopiëren.
  11. Om de bestanden over te zetten kies je ‘Een map toevoegen om te importeren’
  12. Om de database over te zetten kies je ‘Een database toevoegen om te importeren’
  13. Onder ‘Importstatus’ kun je de voorgang bijhouden

Zodra de migratie afgerond is, kun je testen of de website goed functioneert op de nieuwe server. Dit kun je doen door de DNS te wijzigen of door eerst je hosts file aan te passen en dan de website te bezoeken.

Heb je ook e-mail draaien die je wilt importeren naar jouw webhosting? Bekijk dan deze handleiding en importeer snel en eenvoudig jouw e-mail.