WordPress automatisch updaten

Het up to date houden van WordPress is cruciaal voor de veiligheid en stabiliteit van jouw website. Het gebruik van een oudere WordPress versie maakt jouw website kwetsbaar voor een aanslag (hack) door cybercriminelen.

Indien WordPress geïnstalleerd is via Mijn Hosting, hoef jij je geen zorgen te maken over de updates van WordPress. Wij zorgen er voor dat WordPress automatisch bijgewerkt wordt tussen 00:00 en 06:00.

Maak eerst een back-up

Het is altijd verstandig om eerst een back-up van je website te maken.
Lees dit artikel om met behulp van een plugin een (automatische) backup(s) te maken van je WordPress website.

Automatische WordPress, plugins en thema updates inschakelen

Voor het automatisch installeren van WordPress, plugin en thema updates raden wij de plugin Easy Updates Manager aan.
Je installeert deze plugin zoals altijd in je WordPress Dashboard:

• Klik op ‘Plugins’ -> ‘Nieuwe plugin’.
  • Zoek vervolgens op ‘Easy Updates Manager’, klik op ‘Nu installeren’ en daarna op ‘Activeren’.

In de linker menu balk is nu een extra optie verschenen: ‘Updates Options’. Klik daarop om in te stellen welke updates je automatisch wilt installeren.

Wij raden aan om te kiezen voor de optie ‘Auto update everything’ en de overige opties niet aan te passen. Wil je dat bepaalde zaken niet automatisch bijgewerkt worden? Geef dat dan aan bij ‘WordPress core updates’,  ‘Plugin updates’, ‘Theme updates’ of ‘Translation updates’.
Laat ‘Enable core notification e-mails’ ingeschakeld staan om een e-mail te ontvangen nadat er updates geïnstalleerd zijn.

Klaar! Er worden nu automatisch backups gemaakt van je WordPress website én updates voor WordPress core, plugins of thema’s worden automatisch geïnstalleerd zodra ze beschikbaar zijn.