Zimbra Two Factor Authentication via Application passcode

Wil je de ‘Zimbra Two Factor Authentication’ gebruiken op jouw ‘Apple mail’, of ‘iPhone’, dan kun je deze activeren via de ‘Application passcode’:

1. Log in op jouw webmail account – Zimbra login.
  2. Ga naar ‘Preferences’ > ‘Accounts’ > ‘Applications’ en selecteer ‘Add Application Code’.
    Indien je de two-step authenticatie nog niet eerder geactiveerd hebt, dien je dit eerst te doen, voordat je de ‘Application Code’ kunt gebruiken.
  3. Vul een naam voor de ‘Application code’ in en klik op ‘Next’.
  4. Vul deze passcode in wanneer je de applicatie voor het eerst gebruikt om in te loggen op jouw account. Deze code geeft de applicatie rechten om jouw account te bereiken.
  5. Zodra de gebruiker de application passcode gegenereerd heeft, kan de gebruiker de passcode intrekken via ‘Preferences’ > ‘Accounts’ > ‘Applications’ in de ‘Zimbra web client’.