Google Analytics koppelen aan Magento 2

In het artikel Google Analytics aanmaken, instellen en koppelen voor WordPress leggen we uit hoe je aan de ‘GA-trackingcode’ voor je website komt. Als je de stappen 1 t/m 7 hebt doorlopen, kun je voor je Magento 2 website hieronder de stappen volgen om de code te koppelen:

1. Vouw in je ‘Magento 2’ omgeving het gedeelte ‘Verkoop’ uit en klik op ‘Google API’.
  2. Schakel de Google API in en plak de GA-trackingcode in het tekstveld ‘Accountnummer’.
  3. Als je klaar bent, druk je op de knop ‘Save Config’ om de nieuwe wijzigingen toe te passen.

Binnen 48 uur zullen statistieken zichtbaar worden. Indien dit niet gebeurt, neem dan contact op met je webbouwer.