Webhosting betekenis

Wat is de betekenis van webhosting? Dat is waarschijnlijk de vraag die je hebt en die gaan wij voor je beantwoorden. 

Webhosting is simpel gezegd het huren van een stukje opslag op en rekenkracht (CPU/processor)  van een server. Op deze server worden bestanden geplaatst die samen een website vormen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld webpagina’s, foto’s, video’s etc.  Zodra iemand de domeinnaam van de website in een browser intypt, worden de bestanden van de website automatisch van de server ingeladen. De bezoeker krijgt nu de website te zien. De bedrijven die webhosting aanbieden worden ook wel ‘hosting providers’ genoemd.

Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. De betekenis van webhosting is dus letterlijk het huisvesten van een website. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites! Webhosting is essentieel om als bedrijf of particulier online actief te zijn. Daarbij kies je natuurlijk het liefst voor een partij die betrouwbaar is, zijn sporen heeft verdiend, betaalbaar is en ook nog eens met je mee kan groeien. In dat geval ben je bij SQR.NL aan het juiste adres!

Hosting wordt ook gebruikt om vanaf een eigen domeinnaam te mailen. Bijvoorbeeld jan@janjansen.nl. De e-mails die naar het persoonlijke e-mailadres worden gestuurd, worden ook opgeslagen op een server.

 
USPErvaring sinds 1997
USPEerlijke prijsgarantie
USPEenvoudig te bestellen
USP3 Gescheiden datacenters
 

Waar moet je op letten bij webhosting?

Lees onze blogs en artikelen voor tips en advies

Welk webhosting pakket?

Kies je voor een groot of voor een klein webhostingpakket? Het kan allemaal bij SQR.NL!  Waar je ook voor kiest bij SQR.NL, wij doen er alles aan om jou online nog succesvoller te maken; met behulp van uitstekende dienstverlening en online artikelen met informatie en tips.

Webhosting vergelijken

Waar moet je rekening mee houden als je op zoek bent naar webhosting? Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. In ons blog ‘webhosting vergelijken‘ kun je lezen waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste webhosting partij.

 
www.Meerdere
 

Webhosting, makkelijk en snel geregeld

Check ook onze WordPress en Joomla! hosting

 

Weet je al of je direct met WordPress of Joomla! aan de slag wilt voor je website? Bij SQR.NL kun je ook automatisch WordPress of Joomla! laten installeren direct na je bestelling. Hierdoor kun jij je weer razendsnel richten op je business. Bij deze pakketten ontvang je het eerste jaar gratis* een .nl, .eu, .de, .be, .com, .net of .org domeinnaam.

Een ander voordeel bij deze webhosting is dat wij ook back-ups voor je maken. Hierdoor heb je meer zekerheid en kun je wat meer experimenteren. In het meest vervelende geval kunnen wij dus een back-up voor je terugplaatsen, wel zo prettig!

In slechts drie stappen heb je jouw eigen website online staan:

  1. Bedenk je domeinnaam*
  2. Kies een WordPress of Joomla! webhostingpakket
  3. Bouw je eigen website

* Eerste 12 maanden gratis .nl, .eu, .de, .be, .com, .net of .org domeinnaam 


Reviews van klanten

Wat klanten zeggen over SQR.NL

 

De reden dat ik 2x klant ben

De beste cloud opslag 5 sterren

Nadat ik al een jaar als particulier klant was van SQR heb ik besloten om ook als zzp’er klant te worden. Zij bieden een ongelooflijk goede service, de prijs-kwaliteit verhouding is het beste van Nederland, panel waarin vrijwel alles zelf te regelen is en de flexibiliteit die ik nodig heb als zzp’er wordt mij gegeven waar mogelijk.

Ik zou geen andere partij aanraden!


Amrit

Prima hostingpartij

De beste cloud opslag 5 sterren

Bij SQR terechtgekomen voor een aantal domeinregistraties en hostingzaken voor verschillende organisaties. De aanvragen voor nieuwe domeinnamen worden snel verwerkt. Bij een probleem met verhuizen van een domein ben ik goed en vriendelijk geholpen door de servicedesk. Pluspunten zijn de prijs, de mogelijkheden om zelf zaken te regelen en de overzichtelijke website van SQR zelf.


Mark

TOP service!

De beste cloud opslag 5 sterren

Een verademing op zaken te doen met een bedrijf die service en klantvriendelijkheid als vanzelfsprekendheid ziet. Die je gewoon helpt met al je vragen en in duidelijke taal spreekt (zonder te vervallen in ‘nerd-taal’). Ze hebben alles snel en goed voor mij overgezet en alles was vrij vlot geregeld. Zodat mijn websites zonder problemen blijven werken.
GEWOON GOED!


Natasha


 

Krachtig controlepaneel

 

Het beheren van jouw webhosting is eenvoudig zelf te regelen via ons controlepaneel: Mijn SQR. Je vindt hier een duidelijk overzicht van alle diensten die je bij ons afneemt. Registreer je vandaag nog en ervaar het gemak van ons controlepaneel.


 

Veelgestelde vragen over webhosting

 

Shared webhosting (letterlijk gedeelde webhosting) betekent dat je samen met andere klanten gebruik maakt van één webserver. Voor een website heb je namelijk (in veel gevallen) geen complete eigen server nodig. Doordat je de capaciteit van de webserver deelt kunnen wij de maandelijkse kosten voor jou laag houden. Bij Shared webhosting krijg jij toegang tot een afgeschermd deel van de webserver dat enkel voor jou toegankelijk is. Niemand anders kan dus bij jouw data.

Hoe je het meest ideale webhosting pakket kunt kiezen is te lezen in dit artikel.

SQR.NL maakt gebruik van het netwerk van zustermaatschappij Cyso. Daardoor hebben we een razendsnelle verbinding en een uptime garantie van 99,5%. De datacenters staan in Nederland en zijn ISO gecertificeerd. Meer informatie over Equinix en Global Switch.

Een domeinnaam is een unieke naam op het internet welke gebruikt wordt voor een website en/of voor een e-mailadres. Een domeinnaam kan bestaan uit de letters van ons alfabet, cijfers en/of mintekens. We hebben ook een blogartikel geschreven waarin we een aantal tips en regels met je delen. Wil je een domeinnaam registreren? Klik dan hier.

 

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen