Automatisch backups maken van je WordPress website

Het is belangrijk om automatisch backups van je website te maken zodat je bij problemen op een eerdere versie van je website terug kunt vallen. Om geautomatiseerd backups te maken raden wij de gratis plugin UpdraftPlus aan.

Installeer de plugin UpdraftPlus

Je installeert deze plugin zoals altijd in je WordPress Dashboard:

• Klik op ‘Plugins’ -> ‘Nieuwe plugin’.
  • Zoek vervolgens op ‘UpdraftPlus’, klik op ‘Nu installeren’ en daarna op ‘Activeren’.

Het is nu belangrijk dat we een eenmalige back-up maken én automatische backups in gaan stellen.

Maak een eenmalige back-up

• Klik op ‘Instellingen’ -> ‘UpdraftPlus Backups’
  • Klik op de blauwe ‘Backup Now’ knop en daarna nogmaals op ‘Backup Now’
  • Als alles goed gaat zie je nu een melding die lijkt op ‘The backup apparently succeeded and is now complete’

Configureer automatische backups

• Klik op de ‘UpdraftPlus Backups’ pagina op ‘Settings’
  • Pas de volgende zaken aan:
    • Files backup schedule: Daily and retain this many scheduled backups: 2
    • Database backup schedule: Daily and retain this many scheduled backups: 2
    • Choose your remote storage: Indien gewenst kan je er hier voor kiezen om de backups op een externe locatie op te slaan. Het extern opslaan van een back-up is zeker een goed idee maar voor het doel van deze handleiding niet nodig. Indien je geen keuze maakt zal de back-up lokaal bij de website opgeslagen worden.
    • Include in files backup: Het is een goed idee om alles hier aangevinkt te laten. Heeft je website veel media? Dan kan je deze media eventueel uitzonderen van de backups via ‘Add an exclusion rule’.
    • Email: Wil je een e-mail ontvangen zodra de back-up geslaagd is? Vink ‘Email’ dan aan.
  • Klik op ‘Save Changes’

Klaar! Er wordt nu dagelijks een back-up gemaakt en er worden twee dagen aan backups bewaard.