deploy een Node.JS applicatie

In dit artikel leggen we je uit hoe je aan de slag kan gaan met de Node.JS applicatie Strapi.

Activeer een Node.JS hosting pakket en SSL

1. Bestel voor je domeinnaam een Node.JS hosting pakket (momenteel alleen beschikbaar voor BETA testers)
  2. Zorg dat in Plesk Let’s Encrypt voor de domeinnaam actief is

Configureer je git repository

1. Volg het hoofdstuk git repository setup op deze pagina
  2. Noteer je Github Repository URL

Voeg je git Repository toe

1. Klik in het Plesk Dashboard op Install application en daarna op Deploy using Git
  2. Klik op de knop Add Repository
  3. vul als Repository URL je Github Repository URL in, bijvoorbeeld: https://github.com/janjansen/strapi-plesk
  4. Klik op Create

Maak een database aan

1. Klik in het Plesk Dashboard op Databases
  2. Maak een database aan en onthoud de database naam, gebruikersnaam en wachtwoord
    Kijk hier voor hulp met betrekking tot het aanmaken van een database.

het hosting pakket configureren

1. Open in Plesk de Bestandsbeheer pagina en open de httpdocs folder
  2. Hernoem .env.example naar .env
  3. Open het bestand .env
  4. Vul nu alle gegevens in
  5. OST=0.0.0.0
    PORT=1337

# `sqlite` or `mysql`
    DATABASE_CONNECTION_NAME=mysql

DATABASE_HOST=localhost
    DATABASE_PORT=3306
    DATABASE_NAME=app_apidb
    DATABASE_USERNAME=app_apidbuser
    DATABASE_PASSWORD=XJX3yxt6gmx!due2twn

# node -e "console.log(require('crypto').randomBytes(64).toString('base64'))"
    JWT_SECRET=
    ADMIN_JWT_SECRET

Je Node.JS applicatie starten

1. Klik in Plesk opnieuw op Install application en dan op Node.js
    1. Selecteer als Document Root map de document.root map in de httpdocs folder
    2. Selecteer als Application Startup File het bestand server.js
  2. Klik op knop Enable Node.JS

3. Strapi is nu gestart

dependencies installeren

1. Klik in Plesk op Node.JS en daarna op NPM Install om alle dependencies te installeren