Hoe beheer ik mijn DNS?

DNS betekent Domain Name System. Simpel gezegd is DNS eigenlijk een overzicht waar er namen aan een IP-adres gekoppeld worden. Alle domeinnamen en IP-adressen staan in een database en worden via DNS-servers (Nameservers) aan elkaar gelinkt. Als je naar ‘sqr.nl’ gaat, dan zet de Nameserver van SQR.NL, ‘sqr.nl’ om naar het IP-adres van de server waar de website op wordt gehost. De bestanden worden ingeladen op de server en onze website verschijnt op jouw scherm.

Dit kun jij natuurlijk zelf beheren via ons controle paneel:

1. Log in op ‘Mijn SQR’.
  2. Je komt na het inloggen op jouw ‘Dashboard’ terecht.
  3. Klik op het tabblad -> ‘Domeinen’ -> ‘DNS beheer’.
    DNS beheer2
  4. Klik vervolgens op het “zwarte icoon achter” het domein waar je de DNS van wilt bewerken.DNS SQR
  5. Je komt nu in het overzicht van de DNS instellingen waar je alle standaard ingestelde records ziet en je de records kunt wijzigen of verwijderen. Hieronder vind je een korte uitleg:
  • ‘Bewerk’ het record door op het “oranje potloodje” te klikken.
  • ‘Bewaar’ de wijziging door op het “groene vinkje” te klikken.
  • ‘Verwijder’ het MX record door op het “rode kruisje” te klikken.
  • ‘Voeg’ een nieuw record toe door op ‘Add Record’ te klikken.

Vul de gegevens van het nieuwe record als volgt in:

• Name: dit is de hostnaam.
  • Type: dit is het type record oftewel het protocol.
  • Content: hier vul je het doel van het record in. Dus naar welke server moet het verwijzen.
  • Prio: vul de prioriteit van het record in. Dit hoeft alleen bij een MX record toegevoegd te worden. Hiermee geef je aan welke van de 2 servers de hoofdserver is.
  • TTL: vul hier de tijd in waarbinnen de wijziging moet worden geïndexeerd. Hoe korter, hoe sneller de wijziging zichtbaar is.
  • Tot slot klik je op ‘Add’ om het record daadwerkelijk toe te voegen.

SQR.NL Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de SQR nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven