E-mail versturen vanaf een alias Hosted Zimbra

In ‘Hosted Zimbra’ kun je aliassen toevoegen aan jouw mailbox, om te kunnen e-mailen vanaf deze aliassen dienen er een aantal instellingen in de Zimbra webmail te gebeuren. De stappen die je daar voor nodig hebt, leggen wij hier uit.
Zorg er wel voor dat je eerst de aliassen hebt aangemaakt, hoe je dit doet, leggen we uit in het volgende artikel: Alias aanmaken in Hosted Zimbra

Zimbra Modern interface

1. Log in op de Zimbra webmail
  2. Klik op het tandwiel rechts bovenaan de pagina
  3. Klik op ‘Instellingen’:
  4. Klik op ‘Voeg persona’ toe
  5. Geef een ‘Persona name’ op, dit is de naam die verschijnt in de verzonden berichten
  6. Selecteer bij ‘Verzend vanuit dit account’ de alias
  7. Geef, indien gewenst, de ‘Van naam’ op
    Als dit vakje leeg is, gebruikt persona de naam From van het verzendende account.
  8. Vul de overige velden naar wens in
  9. Klik op ‘Persona toevoegen’ om de persona op te slaan
  10. Klik op ‘Opslaan’ om alle wijzigingen op te slaan

Zimbra Classic interface

1. Log in op de Zimbra webmail
  2. Klik op ‘Voorkeuren’:
  3. Klik daarna aan de linkerkant op ‘Accounts’:
  4. Klik op ‘Persona toevoegen’:
  5. Vul daar de volgende velden in: ‘Naam Persona, Van, Beantwoorden’:
  6. Klik daarna op ‘Opslaan’:
  7. Nu heb je een alias aangemaakt om ook vanaf te kunnen mailen.