Een snapshot maken en herstellen

Zo maak je een snapshot van jouw VPS

1. Log in op Mijn Hosting.
  2. Ga naar ‘Diensten‘ en klik op ‘Mijn Diensten‘.
  3. Selecteer de juiste VPS
  4. Klik op ‘Snapshots beheren’
    Let op:
    Zorg ervoor dat je met een gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen op je server voordat je de snapshot maakt.
    Lees hier hoe je dat doet.
  5. Geef je snapshot een naam en klik op ‘Maak snapshot’

Het kan even duren voordat de snapshot gereed is. Meestal is dit binnen 15 minuten afgerond.
De snapshot is gereed zodra de status ‘available’ is.

Zo herstel je een snapshot van jouw VPS

1. Log in op Mijn Hosting.
  2. Ga naar ‘Diensten‘ en klik op ‘Mijn Diensten‘.
  3. Selecteer de juiste VPS
  4. Klik op ‘Snapshots beheren’
  5. Klik op de knop ‘Herstel’ naast de snapshot die je wilt herstellen

Het kan even duren voordat de snapshot hersteld is. Meestal duurt dit zo’n 15 minuten.
Het herstellen van de snapshot is gereed zodra de status ‘available’ is.

Zo krijg je toegang tot jouw VPS na het herstellen van een snapshot

Na het herstellen van jouw VPS is je VPS niet direct bereikbaar. Om de VPS weer bereikbaar te maken volg je de onderstaande stappen.

1. Log in op Mijn Hosting.
  2. Ga naar ‘Diensten‘ en klik op ‘Mijn Diensten‘.
  3. Selecteer de juiste VPS
  4. Klik op ‘Console’
  5. Log-in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord
  6. Voer het volgende commando uit:
    dhclient ens6

Jouw VPS is nu bereikbaar