git gebruiken met een Plesk hosting account

Indien jij gebruik maakt van onze Webhosting, WordPress Hosting, Supersnelle WordPress Hosting of Reseller Hosting diensten kun je in het door ons gebruikte controle paneel Plesk gebruik maken van een eenvoudige integratie met Git. Je kunt Git-repositories beheren en websites automatisch deployen. Met andere woorden, je kunt Git gebruiken als systeem voor de eerste publicatie en de daaropvolgende updates van je applicatie of website.

naar het Git beheer scherm

een extern Git repository toevoegen

Je kunt kiezen voor een repository bij een clouddienst zoals GitHub, GitLab, Bitbucket of een eigen server.

• Klik op ‘Opslag toevoegen’ om een Git repository toe te voegen.
  • zorg dat ‘Extern repository’ geselecteerd is
    • URL van repository: bijvoorbeeld https://github.com/WordPress/wordpress-develop
      • indien de repository is beveiligd kan je nu een Gebruikersnaam en Wachtwoord opgeven
    • Naam van opslag: wordt automatisch ingevuld
    • Zoekpad server: bijvoorbeeld /httpdocs of /httpdocs/subfolder
      Let op: de folder moet bestaan en de inhoud wordt overschreven!

Nadat je geklikt hebt op ‘Aanmaken’ zal de Repository toegevoegd en gekloond worden.

pas branch aan

Nadat de nieuwe branch geselecteerd is zal deze direct gepubliceerd worden.

pas deployment pad aan

• Login op het Plesk controle paneel
  • Klik op ‘Websites & domeinen’
  • Klik op de knop ‘Git’
  • Klik daarna op ‘Repository-instellingen’ (zie deze afbeelding)
  • Pas onderaan de pagina ‘Zoekpad server’ aan naar bijvoorbeeld /httpdocs/subfolder
    Let op: de folder moet bestaan en de inhoud wordt overschreven!
  • Klik op ‘Toepassen’ om de wijzigingen op te slaan en daarna op ‘Nu publiceren’ om de wijzigingen direct actief te maken.