Hoe voeg ik een TLSA record toe?

Een TLSA (Transport Layer Security Authentication) oftewel DANE record wordt gebruikt om een domeinnaam te koppelen aan een publieke sleutel. Deze ‘Publieke sleutel’ is afkomstig van het CA (Certificate Authority), oftewel SSL certificaat. Wanneer een TLSA gebruikt wordt, wordt door de browser gecontroleerd of het SSL certificaat dat gebruikt wordt daadwerkelijk overeenkomt met de gebruikte sleutel in het TLSA record. Hiermee wordt voorkomen dat er met valse SSL certificaten misbruik wordt gemaakt. TLSA records kunnen alleen vertrouwd worden, mits DNSSEC is geactiveerd op jouw domeinnaam.

TLSA records kun je gemakkelijk zelf aanmaken via ons controle paneel.

1. Log in op Mijn Hosting
    2. Klik nu op direct in het Dashboard op ‘Domeinnamen’
      Of in het menu boven op ‘Domeinnamen’ -> ‘Mijn domeinnamen’
    3. Klik in het overzicht op de drie horizontale puntjes en op ‘DNS Beheer’
    4. Kies nu voor ‘Voeg TLSA record toe’:
    5. Klik op ‘Voeg toe’ om het TLSA record op te slaan