Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam (afgekort domein) is een unieke naam op het internet welke gebruikt wordt voor een website en/of voor een e-mailadres.

Onze domeinnaam is SQR.NL.

Een domeinnaam wordt gebruikt om via de nameserver te verwijzen naar een IP adres. We kunnen namelijk niet alle IP adressen onthouden als we een website willen bekijken via het internet. Een domeinnaam kan uitsluitend bestaan uit de letters A tot en met Z en eventueel aangevuld worden met numerieke karakters 0 tot 9. Wil je een domeinnaam registreren? Klik dan hier.

Subdomein

Een subdomein is het deel wat vóór jouw domeinnaam staat. Is jouw domeinnaam: SQR.NL, dan is www.SQR.NL een subdomein van SQR.NL.

Je kunt bij SQR.NL zelf subdomein instellen via de DNS.